RCS med 20 bilar till start under Drivers Club Festival 9-10 Aug

Det blåser medvind för Radical Cup Scandinavia…

…och startfältet på Ljungbyheds Motorbana blir det största på väldigt många år. En spännande mix av rookies och erfarna förare kommer bjuda på rafflande racing - välkomna till Drivers Club Festival!

Vill du se när Skandinaviens snabbaste racingbilar gör upp på Radical Swedens egen hemmabana? Läs mer om vad som gäller för besökare på www.driversclubfestival.com

Generöst med bantid

Kör tills du inte orkar mer - bara under fredagen 9/8 har våra förare möjlighet att utnyttja 40 min träning, 20 min kval och 2 x 15 min race. Lördagen 10/8 följs av 20 min warmup och ytterligare 2 x 15 min race. Alltså totalt 4st race med massor av action!

The champion is back!

Finländaren Jani Hjerppe som vann RCS 2018 är tillbaka och kör sitt första race för i år. Jani har lång erfarenhet av Radical och har även vunnit Radical European Masters och Radical Cup Middle East två gånger - vi ser fram mot vad han levererar på Ljungbyheds Motorbana.

Bild: Jani Hjerppe (FIN) vann Radical European Masters 2017

...men inte utan en fight! Nej det finns gott om förare som vill utmana om pallplatserna och inte minst Rookien och 17-åringen Gustav Brandin. Efter att precis tagit steget från karting gör nu Gustav debut i RCS. Han har visat på imponerande fart genom att vinna sitt första race på Ring Knutstorp för några veckor sedan i en SR3 RS. Vi kommer följa Brandin Racing noga och önskar all lycka till.

Bild: Rookien Gustav Brandin som kör för Alriksson Motorsport.

En annan förare som gör racedebut i Radical är nyblivna SR1-ägaren Magnus Wik. ”Jag ser verkligen fram mot att göra debut i Radical, det är så förbaskat roliga bilar att köra med! Jag älskar också den härliga stämningen och människorna runt det här, det var en stor del till varför jag valde att köpa en Radical”. Magnus har sedan tidigare erfarenhet från tävlande i bland annat Swedish GT, men har nu tagit steget till sportvagnsprototyper. Stort lycka till från oss på Radical Sweden!

Bild: Magnus Wik gör sin första tävling i Radical Cup Scandinavia
Credit: Arvax Drönarbild

Anmälda förare Drivers Club Festival - Round 3+4:

SR1 CUP

Magnus Wik SR1

Filip Svensson SR1

SPORTSCARS CUP

Sven Larsson Prosport

Kalle Berggren Prosport

Erland Berggren Prosport

Göran Håkansson Prosport

Per Rosengren Prosport

Magnus Wallén PR6

Christoffer Törnqvist PR6

Jesper Prytz SR3 RS

Gustav Brandin SR3 RS

Gabriel Callert SR3 RS

Johan Wiklund SR3 RS

Jani Hjerpe SR3 RS

Michael Kullzén SR3 RS

Roland Gustavsson SR3 RS

Christoffer Jansson SR3 RSX

Bo Eliasson SR3 RSX

MASTERS CLASS

Kristofer Karlsson RXC Coupé

Oscar Näsström RXC 600R

Hans-Olov Blom RXC Spyder

The Pig SR8 RX


Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar!

http://www.facebook.com/radicalsweden/

https://www.instagram.com/radicalsweden.nu/