Radical Sweden i gästspel hos Timeattacknu.se

Hur snabb är egentligen en gatlegal Radical?

Vi tog reda på det genom att låta vår PRO-driver Micke “Jetmike” Ohlsson styra runt en Radical RXC 600R med svensk gatregistrering bland Sveriges absolut mest brutala Time Attack bilar. Location? - Ring Knutstorp.

På papper tycks det vara en ganska ojämn match mot 1200 hk monster och bilar med vingar bredare än en lastbil… Men det skulle visa sig att vår RXC 600R kunde bjuda upp till dans!

“Chassit är fenomenalt och det är ganska hårresande att leta sig igenom växlarna med 650hk upp mot NGK-krönet här på Ring Knutstorp” säger Micke Ohlsson. “Aerodynamiken är också något som gör den här bilen komplett, vilket vi inte riktigt kan dra nytta av på denna korta och tekniska bana, men det är verkligen imponerande att kunna köra under minuten med en gatlegal bil här - underbart!” fortsätter han.

I slutet av dagen blev det en pallplats för Micke med tiden 0:59.627 och många ögonbryn högt upp i pannorna hos läktarfolket. Vilken succé! Som referens presterar en Porsche 911 GT3RS tider i kretsarna av 1:04-1:05 med en duktig förare.

Håll utkik efter nästa utmaning för den gatlegala RXC 600R när vi åker ner till Nurburgring i slutet av maj. Stay tuned.

Photo credit: Arvax Drönarbild (http://dronarbild.com/)

Besök: www.timeattacknu.se