Michael Kullzén visar vägen i Sportscars Cup...

PREMIÄREN PÅ RING KNUTSTORP BLEV EN SUCCÉ!

Ett soligt och varmt Ring Knutstorp stod på schemat när årets första deltävling av RCS kördes den 16/5. Många nya ansikten fanns på plats för att göra sin debut i Radical och lika många leende kunde räknas därtill.

Efter två gedigna träningspass om 20 min vardera gav sig hela fältet ut för att göra upp om startplaceringarna till Race 1. I SR1 Cup tog Filip Svensson fram det mesta ur instegsmodellen och visade under dagen att prestandan är fenomenal i förhållande till kostnaden - 1:01.04 talar sitt tydliga språk!

I Sportscars Cup var det veteranen Michael Kullzén (SR3 RS) som tog hand om pole position som första bilen att hitta under den magiska minuten runt Knutstorp. Tätt därefter kvalade två st debutanter in med Johan Lindberg (SR3 RS) på en andra plats och Sven Larsson (Prosport) på tredje.

I Masters Class körde Johan Fast (RXC Spyder) på sin rutin från tidigare tävlande i Radical och en gedigen erfarenhet från Rally-världen och visade var skåpet skulle stå. Oscar Näsström (RXC 600R) som också gjorde tävlingsdebut utmanade Johan om pole, men blev diskvalificerad efter att ha missat att gå i depå för en teknisk flagg.

RACE 1

Lights out i säsongens första race! …och det var meriterade Micke Ohlsson (SR3 RS) i Sportscars Cup som bjöd på dagens uppkörning. Från 8:e startruta tog sig Ohlsson upp i toppstriden redan på första varvet och bjöd på en härlig duell med Michael Kullzén (SR3 RS) som i slutändan fick ge sig mot den tidigare STCC-föraren. Mot slutet av racet kunde Ohlsson bygga upp en betryggande ledning och tog 1:a platsen med drygt 11 sek före Kullzén. Dagens överraskning stod debuterande Johan Lindberg (SR3 RS) för som knep den sista pallplatsen före en vilt jagande Sven Larsson (Prosport). Längre bak bjöd även Göran Barkfors (SR3 RS) och Roland Gustavsson (SR3 RS) på en skön duell som Barkfors drog det längsta strået i!

TOPP 3, Race 1

RACE 2

Dagens andra race bjöd på några händelserika inledningsvarv med en intressant mix av bilar. Startplaceringarna som avgörs från de snabbaste varvtiderna från respektive förare i Race 1 gav en bra blandning och förarna bjöd upp till dans direkt när lamporna slocknade.

Följ med ombord hos Filip Svensson från 4:e plats i starten av Race 2 i videon nedan:

Efter några intensiva inledningsvarv fick Micke Ohlsson (SR3 RS) bryta med tekniska problem och det var då fritt fram för Michael Kullzén att visa vägen till målflagg:

- Jag är jättenöjd med dagen och säsongen kunde inte börjat på ett bättre sätt. Bilen har genomgått en helrenovering under vintern där Radical-mekanikerna Anders Prytz och Amanda Hansson har gjort ett jättejobb tillsammans med support från Radical Sweden. Jag har aldrig varit så sugen som inför den här säsongen och nu ser jag fram mot Round #2 på Rudskogen i Norge, sa Kullzén efter racet.

Johan Fast (RXC Spyder) jagade länge i hälarna på Filip Svensson och lyckades att klämma sig förbi längs med raksträckan i slutet av racet och gick i mål med mindre än en sekund tillgodo på Filip. Johan säkrade därmed en dubbelseger i Masters Class och knep 3st extrapoäng från kval och snabbaste varvtid i båda race - full pott!

Sven Larsson (Prosport) höll bra tempo genom hela race 2 och drog denna gång det längsta strået i duellen med Johan Lindberg (SR3 RS), därmed tog han hand om 2:a plats i Sportscars Cup och även värdefulla poäng i Fangio Trophy.

TOPP 3, Race 2

VI TAR SIKTE MOT NORGE och RUDSKOGEN

Efter en lyckad dag på Ring Knutstorp tar vi nu sikte mot en av Skandinaviens roligaste motorbanor - Rudskogen. Den 13 Juni går Round #2 av stapeln, och som vanligt i sällskap med Drivers Club Ljungbyhed.

Se ställningen i serietabellen genom att trycka på knappen nedan.


Photo credit: Arvax Drönarbild (http://dronarbild.com/)

Besök: www.drivers-club.se