Deltävling 3 och 4 på Ljungbyhed blev årets höjdare!

4st RACE AV REN UNDERHÅLLNING…

Ja, det var knappast någon i den välfyllda publiken på Drivers Club Festival som kunde stå still när 18st hungriga Radical-förare tryckte full gas längs med den gamla flygrakan på Ljungbyheds Motorbana och tog sikte på kurva 1. Spänningen var hög i samtliga 4 race som under de två festivaldagarna blev något av höjdpunkten för hela evenemanget, och det bjöds på rafflande racing i hela startfältet.

Fredagen började med två träningspass om 20 min vardera som kom väl till hands för en handfull förare som aldrig tidigare hade kört på Ljungbyheds Motorbana. Dock visade hemmaförarna Gabriel Callert (SR3 RS) och Michael Kullzén (SR3 RS) fart direkt från första passet och toppade listorna i det lätt blöta underlaget.

Kvalheatet blev något av en massaker från finnen Jani Hjerppe (SR3 RS) som tog pole med helgens snabbaste tid 50.100 sek och 0.877 sek marginal till Christoffer Jansson (SR3 RSX) på andra plats. Mästerskapsledande Michael Kullzén slottade in på tredje plats med bra läge att slåss om topplaceringarna i racen.

Bild: Jani Hjerppe (FIN) använde sin rutin mot rookien Christoffer Jansson (SWE).

RACE - FREDAG

Spektakulära bilder gavs när 18st Radical-bilar trampade full gas ner mot kurva 1 i starten på det första racet. “Det var längesedan jag beskådade ett så underhållande race från läktaren” säger Filip Svensson, generalagent för Radical Sweden.

Topptrion visade sin fart och Christoffer Jansson utmanade länge om segern mot Jani Hjerppe. Finnen lyckades dock hålla undan och kunde mot slutet bygga upp en komfortabel ledning och gick i mål på första plats.

Rutinerade föraren Magnus Wallén (PR6) lyckades med en finfin uppkörning och imponerade stort då han tog sig hela vägen från 7:e startruta till 4:e plats i mål. “Jag har haft jätteroligt och det har varit fantastiskt kul det här racet” uttryckte Magnus i en intervju efter målgång.

TOPP 3, Race 1

TOPP 3, Race 2

Hungriga förare i Line-up

RACE - LÖRDAG

Ny dag och två nya race att avverka. Efter en 20 min warmup på morgonen var det dags att starta Race 3, som skulle visa sig bli en riktig nagelbitare…

Favoriten Jani Hjerppe som startade från pole position fick efter 8 varv bryta med en trasig upright och var därmed ute ur matchen. Nu var det upp till Christoffer Jansson och Michael Kullzén att göra upp om första platsen, vilket blev en dramatisk historia. Med safety car ute på banan under tiden Jani Hjerppes bil bärgades laddade förarna upp för omstarten. När den gröna flaggan hängdes ut fick publiken beskåda ett kanonskott i form av Oscar Näsström (RXC 600R) som flög fram från fjärde plats och upp i ledningen med bara några varv kvar att köra. En vilt jagande Christoffer Jansson gav sig dock inte och dök på insidan i kurva 7 men kunde inte kontrollera farten genom kurvan och snurrade. Tråkigt nog resulterade detta i en kollision där även Oscar Näsström och Kalle Berggren blev inblandade och samtliga 3 bilar fick bryta. Därmed lyckades Michael Kullzén kamma hem topplaceringen före Bo Eliasson (SR3 RSX) och rookien Gustav Brandin (SR3 RS) på tredje plats.

Foto: #16 Bo Eliasson (SR3 RSX) lyckades behålla kylan i Race 3 och tog en finfin pallplats från 5:e startruta.

TOPP 3, Race 3

TOPP 3, Race 4

Pristagare i Sportscars Cup.
FV: Magnus Wallén, Bo Eliasson, Gustav Brandin, Christoffer Jansson, Jani Hjerppe, Michael Kullzén.

Arrangörerna Micke Bern (f.d. Ohlsson) och Filip Svensson intervjuar Oscar Näsström och Kristofer Karlsson i Masters Class.

EN FANTASTISK HELG

Ett grymt engagemang från alla team och förare gjorde den här helgen till säsongens höjdpunkt och vi på Radical Sweden vill tacka alla som kom och körde, tittade eller hjälpte till under Drivers Club Festival 2019. Ni kan redan nu skriva ner datumet för nästa års festival som går av stapeln den 7-8 Aug 2020 - vi ses där!

RADICAL CUP SCANDINAVIA DRAR VIDARE TILL MANTORP

Nästa deltävling körs på Mantorp Park den 11 september och vi ser fram mot nya rafflande fighter ute på banan. Se aktuella serieresultat på länken nedan.

Photo credit: Arvax Drönarbild (http://dronarbild.com/)

Besök: www.driversclubfestival.com