RCS 2019 Round #2 - Inför Rudskogen, Norge

Bild: Rakkestad kommune

Efter en lyckad säsongspremiär beger vi oss mot Norge och Rudskogen Motorsenter för Round #2

En av de mest populära banorna i Skandinavien står på schemat torsdagen 13/6 och det är alltid en favorit hos Radical-förarna att ta sig igenom kurvorna kring ett naturvackert Rudskogen.

Följ med när Filip Svensson från Radical Sweden går för full attack i en SR3 RS från fjolårets säsong:

Nya förare ansluter och bekanta ansikte är tillbaka

Ett tillskott i startfältet och ett namn att lägga på minnet är Christoffer Jansson (SR3 RSX). Trots sin ringa erfarenhet inom Radical har han i andra sammanhang visat stor potential och bra fart i sin RSX. Vi ser fram mot Christoffers detbut i RCS och välkomnar hela Jansson Racing in i familjen.

Ett bekant ansikte och hemmaförare på Rudskogen är Norska Ole Jakob Nilsen. Förutom sitt deltagande i RCS kommer Ole Jakob under året förverkliga en dröm då han tar sin SR3 RS med sig ner till en av världens bästa banor - Spa Francorchamps!


Anmälda förare Rudskogen - Round 2:

SPORTSCARS CUP

Michael Kullzén SR3 RS

Roland Gustavsson SR3 RS

Sven Larsson Prosport

Micke Ohlsson SR3 RS

Filip Svensson SR3 RS

Christoffer Jansson SR3 RSX

Mikael Pihlgren Prosport

Ole Jakob Nilsen SR3 RS

MASTERS CLASS

Kristofer Karlsson RXC Coupé

Oscar Näsström RXC 600R


Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar under racedagen!

Radical Cup Scandinavia LOGO.JPG

#NOTINGCOMPARES

Michael Kullzén visar vägen i Sportscars Cup...

PREMIÄREN PÅ RING KNUTSTORP BLEV EN SUCCÉ!

Ett soligt och varmt Ring Knutstorp stod på schemat när årets första deltävling av RCS kördes den 16/5. Många nya ansikten fanns på plats för att göra sin debut i Radical och lika många leende kunde räknas därtill.

Efter två gedigna träningspass om 20 min vardera gav sig hela fältet ut för att göra upp om startplaceringarna till Race 1. I SR1 Cup tog Filip Svensson fram det mesta ur instegsmodellen och visade under dagen att prestandan är fenomenal i förhållande till kostnaden - 1:01.04 talar sitt tydliga språk!

I Sportscars Cup var det veteranen Michael Kullzén (SR3 RS) som tog hand om pole position som första bilen att hitta under den magiska minuten runt Knutstorp. Tätt därefter kvalade två st debutanter in med Johan Lindberg (SR3 RS) på en andra plats och Sven Larsson (Prosport) på tredje.

I Masters Class körde Johan Fast (RXC Spyder) på sin rutin från tidigare tävlande i Radical och en gedigen erfarenhet från Rally-världen och visade var skåpet skulle stå. Oscar Näsström (RXC 600R) som också gjorde tävlingsdebut utmanade Johan om pole, men blev diskvalificerad efter att ha missat att gå i depå för en teknisk flagg.

RACE 1

Lights out i säsongens första race! …och det var meriterade Micke Ohlsson (SR3 RS) i Sportscars Cup som bjöd på dagens uppkörning. Från 8:e startruta tog sig Ohlsson upp i toppstriden redan på första varvet och bjöd på en härlig duell med Michael Kullzén (SR3 RS) som i slutändan fick ge sig mot den tidigare STCC-föraren. Mot slutet av racet kunde Ohlsson bygga upp en betryggande ledning och tog 1:a platsen med drygt 11 sek före Kullzén. Dagens överraskning stod debuterande Johan Lindberg (SR3 RS) för som knep den sista pallplatsen före en vilt jagande Sven Larsson (Prosport). Längre bak bjöd även Göran Barkfors (SR3 RS) och Roland Gustavsson (SR3 RS) på en skön duell som Barkfors drog det längsta strået i!

TOPP 3, Race 1

RACE 2

Dagens andra race bjöd på några händelserika inledningsvarv med en intressant mix av bilar. Startplaceringarna som avgörs från de snabbaste varvtiderna från respektive förare i Race 1 gav en bra blandning och förarna bjöd upp till dans direkt när lamporna slocknade.

Följ med ombord hos Filip Svensson från 4:e plats i starten av Race 2 i videon nedan:

Efter några intensiva inledningsvarv fick Micke Ohlsson (SR3 RS) bryta med tekniska problem och det var då fritt fram för Michael Kullzén att visa vägen till målflagg:

- Jag är jättenöjd med dagen och säsongen kunde inte börjat på ett bättre sätt. Bilen har genomgått en helrenovering under vintern där Radical-mekanikerna Anders Prytz och Amanda Hansson har gjort ett jättejobb tillsammans med support från Radical Sweden. Jag har aldrig varit så sugen som inför den här säsongen och nu ser jag fram mot Round #2 på Rudskogen i Norge, sa Kullzén efter racet.

Johan Fast (RXC Spyder) jagade länge i hälarna på Filip Svensson och lyckades att klämma sig förbi längs med raksträckan i slutet av racet och gick i mål med mindre än en sekund tillgodo på Filip. Johan säkrade därmed en dubbelseger i Masters Class och knep 3st extrapoäng från kval och snabbaste varvtid i båda race - full pott!

Sven Larsson (Prosport) höll bra tempo genom hela race 2 och drog denna gång det längsta strået i duellen med Johan Lindberg (SR3 RS), därmed tog han hand om 2:a plats i Sportscars Cup och även värdefulla poäng i Fangio Trophy.

TOPP 3, Race 2

VI TAR SIKTE MOT NORGE och RUDSKOGEN

Efter en lyckad dag på Ring Knutstorp tar vi nu sikte mot en av Skandinaviens roligaste motorbanor - Rudskogen. Den 13 Juni går Round #2 av stapeln, och som vanligt i sällskap med Drivers Club Ljungbyhed.

Se ställningen i serietabellen genom att trycka på knappen nedan.


Photo credit: Arvax Drönarbild (http://dronarbild.com/)

Besök: www.drivers-club.se

Radical Sweden i gästspel hos Timeattacknu.se

Hur snabb är egentligen en gatlegal Radical?

Vi tog reda på det genom att låta vår PRO-driver Micke “Jetmike” Ohlsson styra runt en Radical RXC 600R med svensk gatregistrering bland Sveriges absolut mest brutala Time Attack bilar. Location? - Ring Knutstorp.

På papper tycks det vara en ganska ojämn match mot 1200 hk monster och bilar med vingar bredare än en lastbil… Men det skulle visa sig att vår RXC 600R kunde bjuda upp till dans!

“Chassit är fenomenalt och det är ganska hårresande att leta sig igenom växlarna med 650hk upp mot NGK-krönet här på Ring Knutstorp” säger Micke Ohlsson. “Aerodynamiken är också något som gör den här bilen komplett, vilket vi inte riktigt kan dra nytta av på denna korta och tekniska bana, men det är verkligen imponerande att kunna köra under minuten med en gatlegal bil här - underbart!” fortsätter han.

I slutet av dagen blev det en pallplats för Micke med tiden 0:59.627 och många ögonbryn högt upp i pannorna hos läktarfolket. Vilken succé! Som referens presterar en Porsche 911 GT3RS tider i kretsarna av 1:04-1:05 med en duktig förare.

Håll utkik efter nästa utmaning för den gatlegala RXC 600R när vi åker ner till Nurburgring i slutet av maj. Stay tuned.

Photo credit: Arvax Drönarbild (http://dronarbild.com/)

Besök: www.timeattacknu.seRadical Cup Scandinavia - Round 1

Radical Cup Scandinavia LOGO.JPG

Mindre än en vecka kvar till premiären av RCS 2019…

…och starbekräftelser skickas nu ut till våra deltagare på Ring Knutstorp den 16/5. Det är med glädje att vi kommer kunna presentera minst 10 bilar på startgridden i vår första deltävling av det nya Radical Cup Scandinavia. Intresset runt serien är ständigt växande och vi har fått in närmre 20 förare som kommer deltaga vid olika tillfälle under säsongen - något som bådar gott för Radicals framtid i Sverige!

Det är inte för sent att anmäla sig till vår första deltävling : KLICKA HÄR!

Anmälda förare Ring Knutstorp - Round 1:

SR1 CUP

Filip Svensson SR1

SPORTSCARS CUP

Michael Kullzén SR3 RS

Roland Gustavsson SR3 RS

Sven Larsson Prosport

Micke Ohlsson SR3 RS

Göran Barkfors SR3 RS

Carl-Henric Nilsson SR3 RS

Johan Lindberg SR3 RS

Mikael Pihlgren Prosport

MASTERS CLASS

Hans-Olov Blom RXC Spyder

Oscar Näsström RXC 600R


Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar under racedagen!

Radical Swedens lokaler på Ljungbyheds MotorbanaRAPTURE - WHERE THE TRACK MEETS THE ROAD

FzFcsEF9.jpeg

Radical Rapture

Radical Sportscars - världens mest framgångsrika tillverkare av tävlingsbilar har tillverkat och levererat spänningsfyllda bankörningsupplevelser runt hela världen i över två decennium, och på torsdagen den 4:e Juli presenteras ett nytt tillskott i modellprogrammet.

En global lansering kommer att ske under det anrika evenemanget Goodwood Festival of Speed med live-stream via sociala medier inför en förväntansfull världspublik.

En ny modell av dynamisk prestanda som letar sig från racingvärlden och ut på vägarna… Låter det spännande? Följ oss för fortsatta uppdateringar.

Träffa oss hos GT Däckservice 22/3

Välkomna att besöka GT Däckservice i Kävlinge på fredag eftermiddag den 22/3. Under deras lansering av Michelins nya teknikmodul “Track Connect” finns vi på plats för att prata bankörning, racing och förarutveckling. Självklart kommer vi ha med vår helt nya SR1 demobil som du kan klämma och känna på.

Ta tillfället i akt att träffa likasinnade över en kopp kaffe och lyssna på intressanta diskussioner kring banracing.

Skicka din intresseanmälan till marck@gtdackservice.se - vi ses där!

Adress: Tostarpsvägen 20, 244 32 Kävlinge

51773380_2415598735118059_5846189499108818944_n.jpg

Trackday på Ring Knutstorp - 9:e Juli 2019

Vi är glada att kunna presentera ett extra körtillfälle på Ring Knutstorp i sommar med teknisk support för våra kunder.

Trackdayn arrangeras tillsammans med JapTuning AB och är en öppen dag för alla biltyper. Boka in datumet i er kalender, eller ännu hellre - anmäl dig direkt för att säkra din plats. Pris: endast 1750:- inkl moms för körning hela dagen.

För mer info och anmälan: https://www.radicalsweden.nu/anmalan-japtuning-trackday-2019

GT Däckservice AB - Prata däck, hjulinställningar och väghållning med riktiga proffs!
Teamet från GT Däckservice i Kävlinge kommer finnas på plats under dagen för att prata däck, hjulinställningar och väghållning. Kolla in deras monter på plats och besök gärna deras sidor på sociala medier och www.gtdackservice.se.

Drivers Club Festival 9-10 Augusti

Radical Cup Scandinavia - Round 3+4 blir en av huvudattraktionerna när Skånes nya publika motorfestival går av stapeln på Ljungbyheds Motorbana i Augusti.

Radical - Time Attack - Bilutställning - Burnout’s - After Race Party - Jetpack - Formel 1

MOM Events önskar varmt välkomna till 2019 års upplaga av DRIVERS CLUB FESTIVAL
Under två dagar kommer de coolaste, snabbaste och fränaste bilarna att vara på plats på Ljungbyheds Motorbana. Det är dags att slå nya rekord i alla klasser. Alla är välkomna!

När du anmäler dig till Radical Cup Scandinavia Round 3+4 via Radical Sweden behöver du inte fundera över något annat - det är bara att ladda upp inför en av säsongens höjdpunkter. Tillsammans bjuder vi upp till två minnesvärda racedagar inför en fullsatt publik!

SR1 Demo - Snart på Ljungbyheds Motorbana!

Ta möjligheten att sätta dig bakom ratten i en helt ny Radical SR1! Lagom till säsongen drar igång i slutet av Mars månad finns vår nya demobil på plats i Ljungbyhed.

Intresserad av en provkörning, “Arrive n Drive” eller att boka ett event? Kontakta oss - sales@radicalsweden.nu eller 0730-40 92 01.

radical-rollers-211-2.jpg

Radical SR1

Nypris från 540.000 SEK exkl moms.
Med reservation för valutakursförändring.

NY GENERALAGENT I SVERIGE

Nu kan vi med glädje presentera att Sveriges nya generalagent för Radical Sportscars öppnar på Ljungbyheds Motorbana i Skåne.

I slutet av November stod det klart att Radical Automotive Sweden AB blir generalagent för Radical Sportscars i Sverige. Under vintern och våren ska verksamheten etableras på den växande anläggningen vid Ljungbyheds Motorbana i Skåne.

- Det kändes som ett självklart val att hitta ett samarbete med Ljungbyheds Motorbana och företagen som är verksamma här. Det öppnar upp för bra möjligheter att få ett redan starkt varumärke som Radical att växa i Sverige, säger Filip Svensson från Radical Sweden. 

5.jpg

“Det känns fantastiskt roligt…

att vi har nått ett avtal med Radical Sportscars och vi ser fram emot att få jobba med världens mest framgångsrika sportvagnstillverkare”

/ Filip Svensson, Radical Sweden

Förutom försäljning av hela modellprogrammet från Radical kommer vi kunna erbjuda våra kunder reservdelar, service/underhåll, kundgarage, utbildning, provkörning m.m. Vår filosofi är att underlätta ägandet av en riktig sportvagn med prestanda i världsklass och att vi ska finnas för våra kunder genom hela processen.  

“I am delighted to have Filip and his team on board as our new partners in Sweden. 2019 is going to be a busy year for us and I am sure that Radical Sweden and the Radical Cup Scandinavia will go from strength to strength. I wish our new partners all the best and I am looking forward to attending the first race of the Championship at Ring Knutstorp in the New Year

- Dominic Lee, Regional Sales Manager, Radical Sportscars UK

Radical Cup Scandinavia 2019

För att få den bästa upplevelsen i din Radical har vi skapat en racingserie dit alla modeller och förare är välkomna, oavsett om du är nybörjare eller proffs!

- Vår egen racingserie är det perfekta steget för alla entusiaster och racingintresserade som vill få ut det mesta av sin Radical och det pågår just nu ett febrilt arbete med att spika detaljerna för 2019. Vi vill skapa en serie där våra kunder kan avnjuta sina bilar på de bästa banorna i Skandinavien och få support med reservdelar och kunskap direkt från generalagenten, säger Filip.


Kontaktuppgifter till Radical Sweden

Försäljning och reservdelar:
sales@radicalsweden.nu

Generella förfrågningar:
info@radicalsweden.nu

c/o Radical Sweden
Thulinvägen 23
264 51 Ljungbyhed
Tel 0730-40 92 01