Fart, adrenalin och den ultimata upplevelsen

För att uppleva den fulla potentialen i din Radical har vi skapat en racingserie dit alla modeller och förare är välkomna, oavsett om du är nybörjare eller proffs - det här är Radical Cup Scandinaiva! 

Filosofin bakom RCS

Radical Cup Scandinavia är en serie för alla typer av förare, oavsett om du är glad entusiast eller renodlat proffs är du välkommen till RCS.

Vi på Radical Sweden vill skapa en miljö och ett forum dit du kan ta din Radical och uppleva dess fulla potential och ha extremt mycket kul till rimliga kostnader.

Vår ambition är att utveckla ett kompakt format där respektive deltävling sker över en dag, vilket gör serien mer tillgänglig för fler att deltaga i.

Serien består av tre olika klasser:

  • SR1 Cup - som är öppen för alla SR1-modeller, gamla som nya. En perfekt instegsklass för entusiastföraren med möjlighet till väldigt låga driftskostnader.

  • Sportscars Cup - “Kungaklassen” med fokus på världens mest populära sportvagn - SR3! Här är också äldre modeller med likvärdig prestanda, såsom PR6 och Prosport, välkomna.

  • Masters Class - för det mer extrema valet av SR8 och RXC-modellerna.

Dessutom kommer det prestigefulla “Fangio Trophy” priset delas ut till säsongens bästa förare i Sportscars Cup som är 45 år eller äldre.

Vi värnar om en hjälpsam och kamratlig anda, såväl på banan som i depån, och värderar god sportsmanship högst av allt - “Gentleman’s racing” när den är som bäst.

Varmt välkommen till Sveriges snabbaste racingserie!

 

Genomförande

Tävlingsserien genomförs i samarbete med Drivers Club Ljungbyhed - klubben för dig som älskar att köra bil på bana och träffa andra med samma intresse.

Ett perfekt upplägg för nöje och nätverkande, då schemat för respektive tävlingsdag varvas med trackday för medlemmar i Drivers Club. På så vis skapar vi en skön miljö och en bra blandning mellan exotiska sportbilar och renodlade sportvagnsprototyper i depån.

Varje deltävling av RCS bjuder på gott om körtid:

  • Test: 2 x 20 min

  • Kval: 1 x 20 min

  • Race: 2 x 15 min

Det är dessutom väldigt enkelt att vara med och köra - allt du behöver göra är att skaffa din årslicens hos SMA - Svenska Motorsport Alliansen och läsa på, förstå och signera serie- och tekniska regler.

Kontakta oss om du vill ha hjälp eller vägledning med ditt deltagande.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vilka regler som RCS tillämpar.

DRIVERS CLUB Ljungbyhed

Läs mer om vår samarbetspartner Drivers Club Ljungbyhed på deras hemsida: www.drivers-club.se


spyder 3.jpg

RCS Kalender 2019

*Round 1 - Ring Knutstorp, SWE (Tors 16 Maj)

*Round 2 - Rudskogen, NOR (Tors 13 Juni)

*Round 3 - Ljungbyhed, SWE (Fre 9 Aug)

*Round 4 - Ljungbyhed, SWE (Lör 10 Aug)

*Round 5 - Mantorp Park, SWE (Ons 11 Sep)

*Round 6 - Ljungbyhed, SWE (Lör 21 Sep)

- ANMÄLAN